Εταιρειες
 
Καλαθι
0 αντικείμενα
 

LUNG #3

LUNG #3
Kλικ για μεγένθυση
Τιμή: 5.00€
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμα
Μοντέλο: FANZINE + CD
Μέσος όρος βαθμολογίας: Δεν είναι βαθμολογημένο

Καταφθάνει το Lung #3

Το καλοκαίρι βρίσκει την ομάδα που «τρέχει» το μουσικό φανζίν Lung σε μια εποικοδομητικά δημιουργική περίοδο. Σε συνέχεια του εγχειρήματός μας που είχε ως αφετηρία τα πρώτα θεμέλια το Σεπτέμβρη του 2018, κι ως εξέλιξη την έκδοση δύο τευχών στη χειροπιαστή μορφή του εντύπου και την διοργάνωση δύο μουσικών φεστιβάλ και ισάριθμων πάρτι με θετική ανταπόκριση και ελπιδοφόρα αλληλεπίδραση από ποικίλες πλευρές, αφήνουμε εκεί έξω ένα ακόμη καρπό της δραστηριότητάς μας.

Το τρίτο τεύχος μας ψάχνει σημείο επαφής με εσάς από το ερχόμενο Σάββατο 22 Ιουνίου. Οι These New Puritans και οι Cure βγαίνουν μπροστά σε αυτή την προσπάθεια, κοσμώντας τα δύο εξώφυλλά του. Άλλωστε, εντός της νέας μας κυκλοφορίας, απέσπασαν σημαντικό χώρο δράσης τα αφιερώματα στην πορεία των δύο αυτών βρετανικών σχημάτων, με το κείμενο δε για τους Cure να αφορά την ανάλυση καθεμίας από τις πλήρους διαρκείας δουλειές τους, σε μια εκτενή και ευρυγώνια αποτίμηση της δισκογραφικής τους συγκομιδής.

Επιχειρώντας να εντοπίσουμε τα σημεία αναφοράς του σύγχρονου ήχου παγκοσμίως, στεκόμαστε κατόπιν στο ξεδίπλωμα της νέας jazz πραγματικότητας, μέσα από την εστίαση στους σημαντικότερους -κατά τη γνώμη μας- εκπροσώπους της. Η εξελικτική μορφή του nu jazz ιδιώματος, λοιπόν, από τα ’90s έως και σήμερα, έχει την τιμητική της στο Lung #3, με κύριο μέλημά μας τη φωταγώγηση των σημερινών πυλώνων του. Μέσα από τις σελίδες μας, οι GoGo Penguin, Comet is Coming, Floating Points, Dictaphone, Tangents, Szun Waves, κ.α., στήνουν ένα ηχητικό παρόν που μοιάζει συναρπαστικά γόνιμο.

Κατά το ξεφύλλισμα του Lung #3, το μάτι των μουσικών αναζητήσεων μάς κλείνουν οι Teeth of the Sea, Fontaines D.C., Farai, Underground Youth, Akira Rabelais, Nodding God, sister, Dury Dava, Pirate Ship Quintet, Camera πλάι σε μια παλαιότερη φουρνιά καλλιτεχνών και συνόλων με σημαίνουσα παρουσία στο «τώρα», όπως οι dEUS, Cinematic Orchestra, Motorpsycho, Suede, Giorgio Moroder και Jim Jarmusch . Στήλες επικεντρωμένες στην ανάδειξη των τελευταίων εξελίξεων από την εγχώρια ηχητική κατάσταση των πραγμάτων και την ανάλογη του παρελθόντος (Local Lung In Rewind με αφιέρωμα στου Groove Machine) συμπληρώνουν το παζλ. Στο συγκεκριμένο τεύχος, πάντως, δώσαμε βάση και στη διερεύνηση του εικαστικού σύμπαντος, εντός και εκτός μουσικού στερεώματος. Οι βαθιές ματιές τόσο στο έργο της Χριστίνας Τζάνη (με ταυτόχρονη παράθεση της άποψης της ιδίας για αυτό), όσο και στο αντίστοιχο του John Baizley (των Baroness), προσδίδουν επιπλέον διαστάσεις στο συνολικό αποτέλεσμα που θα διαβάσετε.

Όπως και το δεύτερο τεύχος, έτσι κι ο διάδοχός του συνοδεύεται από μια cd-r συλλογή ονόματι Dark Clouds of Summer με αξιόλογα ονόματα εντός κι εκτός των τειχών της χώρας μας και εξόχως σκοτεινή καλοκαιρινή διάθεση. Οι Σουηδοί Isolated Youth, οι Αμερικάνοι Big Blood και Sneers, οι Ισπανοί Neon Lights, η Αυστραλή Jasmine Guffond στέκονται δίπλα στους «δικούς μας» New Zero God, Dead Gum, Ghostland, Mani Deum, Underwater Chess, Fuku, Church of the Sea, Strawberry Pills, Emi Path. Το εξώφυλλο της συλλογής, φέρει την υπογραφή της Χριστίνας Τζάνη. Τα λέμε, εκεί έξω!

Γράψτε σχόλιο
Το όνομά σας:


Το σχόλιο σας: Σημείωση: HTML δεν είναι μεταφρασμένο!

Βαθμολογία: Κακό            Καλό

Enter the code in the box below:

Δεν υπάρχουν επιπλέον φωτογραφίες για αυτό το προϊόν.